Dones al món del cinema.

Desgraciadament, moltes dones al llarg de la història, en qualsevol àmbit, són passades per alt o oblidades per la majoria de la gent, algo que passa molt sovint a la indústria del cinema. Encara així moltes dones van ser una peça clau en el avanç del cinema que no coneixem ni ens sonen. Com Alice Guy-Blaché, cineasta francesa que va realitzar el primer curt de ficció de la història, que possiblement sense ella, el cinema no tindria un paper tan important en les nostres vides.
Encara així, tenim figures femenines molt importants com Kathryn Bigelow, directora, guionista i productora nord-americana coneguda per pel·licules com “Los viajeros de la noche”, “Le llaman Bhodi”, “Dias extraños” i “Tierra Hostil” on es va convertir en la primera dona guanyadora d’un Oscar a millor direcció. També Sofia Coppola va aconseguir per mèrits propis fer història en els Oscars de l’any 2004, convertint-se en la tercera dona nominada a la categoria a millor direcció, però finalment va ser per la seva feina com a guionista amb la que va conseguir formar part del petit grup de dones guanyadores a l’Oscar al millor guió. A Catalunya tenim la figura d’Isabel Coixet i Castillo, directora, guionista i publicista reconeguda internacionalment a l’any 2003 amb “My life without you”, guanyadora dels premis Goya com a millor pel·lícula, millor direcció i millor guió adaptat en “The Bookshop” aquest darrer any 2018.

Les dones han sigut molt infravalorades en el món del cinema, ja que només una dona ha aconseguit un premi a millor direcció de vuitanta-nou edicions dels Oscars, i encara es fa extrany veure a una dona nominada a categories com direcció, guió, banda sonora o en els aspectes més técnics. Encara així, són més les dones que s’animen a estudiar cinema i fer-se pas en aquest món, cosa que tindría que estar normalitzat i tenir la mateixa importància que l’home.