El posicionament SEO

El posicionament SEO (Search Engine Optimization) és una de les principals eines d’una empresa per aconseguir beneficis gràcies a la seva presència a la xarxa.

Internet s’ha convertit en el primer canal al qual acudeixen els consumidors quan volen localitzar una empresa, i tenir un bon posicionament SEO és fonamental per aconseguir les visites esperades a la teva web. Existeixen molts factors pels quals un motor de recerca es basa per posicionar una pàgina web. Aquests són els més bàsics:

  • La popularitat de la teva web: Com més popular sigui la teva web, més valuosa és la informació que conté. Com més es comparteixi la informació vol dir que a més usuaris els ha sigut útil, si ningú la recomana, el buscador tampoc. Els factors principals són els enllaços cap a la pàgina, la popularitat en les xarxes socials i el reconeixement de la marca.
  • La rellevància: és el grau en el qual la teva pàgina està relacionada amb la recerca de l’usuari. Són importants les paraules clau en el títol, en el contingut del text i en el domini.
  • El contingut: per aparèixer a les primeres posicions has d’oferir un contingut interessant a l’usuari. El contingut ha de tenir com a mínim 300 paraules i incloure una paraula clau al llarg del text.
  • El comportament de l’usuari: es tenen en compte les reaccions dels usuaris sobre els resultats de la recerca. Els factors més importants són la velocitat de la web, l’optimització per mòbils, el percentatge de clics i el temps de permanència de l’usuari.
  • El codi html: és important tenir el codi html estructurat i optimitzat. Els motors de recerca utilitzen unes etiquetes html per mostrar informació del contingut en els seus resultats. Algunes etiquetes que influeixen en el posicionament SEO són: etiqueta title, etiqueta meta-description i etiquetes de capçalera.