fbpx
E-COMMERCE

Escala la teva botiga física: E-commerce

Què és un e-commerce o comerç electrònic?

Vendre per Internet és una excel·lent oportunitat per a qui desitja començar el seu propi negoci sense haver de sortir de casa. No obstant això, cal recalcar que no totes les webs on pots comprar productes són e-commerce, existeixen webs en les quals pots reservar i després pagar el producte a la recollida, o webs en les quals a l’hora de efectuar el pagament et demanen fer una transferència bancària. En aquest cas es tracta simplement de pàgines web que utilitzen mecàniques concrets per a vendre els seus productes, però no són e-commerce.

Un e-commerce és una botiga online que integra dins de la mateixa web un o diversos mètodes de pagament, la qual cosa millora l’experiència del client, ja que fa el procés de compra molt més amè, i facilita la teva feina pel fet de tenir-ho tot centralitzat en un mateix punt cosa que et permetrà tenir el control de tots els moviments del teu negoci. Per això avui ens centrarem en els avantatges que ofereix un comerç electrònic o e-commerce.

Avantatges

Un dels principals avantatges d’un e-commerce és la facilitat del seu manteniment, la botiga online no requereix molt de personal per a operar amb normalitat i a més és immune a tots els contratemps que li poden succeir a una botiga tradicional; alguna cosa que en aquests temps de pandèmia ha fet prosperar alguns negocis, mentre que una gran part ha hagut de veure la seva empresa o anar-se’n a la fallida.

Avui dia, el comerç electrònic és un dels sectors que més diners mou en el món i segons el pronòstic de molts economistes i tecnòlegs tot sembla indicar que aquesta situació no sols es mantindrà, sinó que sofrirà un creixement exponencial. Tot això gràcies a les eficients cadenes d’enviaments per paqueteria i a la ja esmentada pandèmia.

També s’ha pogut evidenciar la facilitat amb la qual es pot vendre qualsevol cosa a través d’internet, pràcticament qualsevol producte que es pugui enviar per mitjà d’un servei de paqueteria es pot vendre en un e-commerce. A més les botigues online et permeten automatitzar processos, disposar de menys personal, és una forma d’estalvi i d’augmentar els ingressos. Es pot automatitzar pràcticament tot, des de portar l’inventari i reposar productes, fins a atenció al client i promocions automàtiques per email màrqueting.

És molt difícil crear la meva botiga online?

Actualment existeixen sistemes de gestió de continguts, CMS en les seves sigles en anglès, que et permeten crear un e-commerce en només tres passos:

  1. Triar un pla d’allotjament, el que millor s’adapti a les teves necessitats.
  2. Instal·lar WordPress i Woo-Commerce.
  3. Crear la teva botiga online amb els Plugins necessaris


Conclusió

Es fa difícil no pensar que el comerç electrònic acabi deixant al comerç tradicional com una cosa antiquada i menys còmode. Per molts anys ha existit la creença que uns certs productes o serveis són impossibles de vendre a través d’internet, però els avanços tecnològics i els temps que corren, demostren cada vegada més que això és només un mite.

Segueix-nos a les nostres xarxes socials i no dubtis a contactar amb nosaltres si necessites ajuda en qualsevol punt del procés. Estarem encantats d’ajudar-te a escalar el teu negoci!