Facebook Live

Facebook Live és la nova eina de Facebook que ofereix la possibilitat de retransmetre vídeos en directe des de dispositius mòbils. Pots compartir qualsevol moment amb el mòbil i les persones que ho estan mirant poden interactuar mitjançant les reaccions m’agrada, m’encanta… o amb comentaris.

 

El funcionament de Facebook Live és com si anessis a actualitzar el teu estat. A la finestra que s’obre apareix una icona, ‘Vídeo en directe’, en forma de càmera. Si cliques a aquesta icona, et portarà a una pantalla en la qual pots veure unes quantes opcions. Entre aquestes opcions apareix la de privacitat, en la que pots seleccionar qui vols que pugui veure la retransmissió en directe i així pots escollir al públic al qual et vols dirigir, també hi ha l’opció d’escriure un títol per el vídeo, que com més atractiu sigui, més possibilitats tens de captar l’atenció de la gent. En clicar a l’opció transmetre comença d’emissió en directe i arribarà una notificació als teus amics perquè puguin connectar-se. Durant l’emissió apareixen les persones que estan seguint la retransmissió, les reaccions (m’agrada, m’encanta…) i els comentaris que estan escrivint els seguidors.

Els beneficis d’utilitzar el Facebook Live són:
  • Amb el vídeo en directe s’aconsegueix que la gent es quedi mirant el contingut fins a un temps de tres vegades més.
  • Genera un gran volum d’interaccions, especialment entre els joves. Les persones que estan mirant la transmissió en directe poden expressar el que senten a través de Live Ractions i l’autor del vídeo pot respondre als comentaris i seguir interactuant una vegada finalitzada la interacció.
  • Els usuaris poden transmetre vídeos en directe només per persones que integren un grup de Facebook o a través de l’eina Eventos es poden transmetre festes, sessions de preguntes, respostes en directe…
  • Si el teu vídeo dura menys de 90 minuts podràs guardar una còpia per poder difondre el vídeo en altres xarxes socials. Una vegada es guarda el vídeo en les teves publicacions, tindràs accés a les estadístiques del vídeo per conèixer quantes persones van veure el vídeo, les interaccions…