Microsoft Xbox E3 2019: El més important de la seva conferència

Microsoft obre l’E3 amb una potent conferència plena d’anuncis, jocs i la nova Xbox, Project Scarlett. Aquesta arribarà a finals de 2020 i Halo Infinite serà el seu títol de llançament (també surt en Xbox One).

 

Jocs, jocs i més jocs

La presentació va començar ensenyant diferents videojocs que arribaran a la consola Xbox fruit dels estudis interns de Microsoft. Un dels primers va ser l’encarregat d’obrir-la: The Outer Worlds, que arribarà aquest 25 d’octubre. Després s’anunciava un joc que ja havia estat filtrat: Bleeding Edge, el nou de Ninja Theory. La data d’Ori and the Will of the Wisps (11 de febrer de 2020) i un vídeo mostrant Minecraft Dungeons van acabar la traca inicial.

 

La llunyana semblança de Keanu Reeves amb Miyamoto i la data de Cyberpunk

Phil Spencer va abandonar l’escenari i va donar pas a més primícies i tràilers. Star Wars Jedi Fallen Order, que ja es va mostrar ahir dissabte, va mostrar un nou vídeo amb encara més detalls de la seva jugabilitat i de nou al personatge de Forest Whitaker de Rogue One. Després d’això es va anunciar Blair Witch, el nou joc de terror dels creadors de Layers of Fear, que debuta el 30 d’agost.

Hores abans de la conferència una web francesa assegurava que s’havia vist a Shigeru Miyamoto en els voltants de la conferència de Microsoft, la qual cosa va desencadenar tot tipus d’especulacions: des d’una arribada de Nintendo al Game Pass o al xCloud fins a una col·laboració d’algun tipus pel futur. En realitat, va aparèixer algú molt més letal: Keanu Reeves, una estrella de Hollywood atípica que mai ha sortit en cap videojoc però que encaixa com anell al dit: tots els gamers han al·lucinat amb Matrix i més recentment amb John Wick, pel·lícules a les que només els falta el tutorial per tenir una estructura idèntica a un videojoc. Keanu Reeves va ser la sorpresa del tràiler cinemàtic de Cyberpunk 2077, després va sortir a l’escenari i tot seguit, va donar pas a la data: 16 d’abril de 2020. Una espera que es farà llarga a jutjar per la bona pinta que té el joc.

Cyberpunk

 

El prometedor nou joc de Dragon Ball

Després de confirmar Lego Star Wars: The Skywalker Saga, abastant les nou pel·lícules de Star Wars fins ara, es va mostrar un títol espectacular: Dragon Ball Z kakarot, fins ara conegut com Dragon Ball Game Project Z Action-RPG: El joc d’acció i rol de Bola de Drac, que compta amb un acabat gràfic similar al de FighterZ i que de fet s’ha posat de llarg en una situació molt similar. El títol té pinta de ser un dels més ambiciosos jocs mai fets de Bola de Drac i tenim moltes ganes de saber més de com es juga.

Project Scarlett és el nom en clau de la nova Xbox: surt el 2020 i 4 vegades més potent que Xbox One X

Finalment va arribar el moment que tots s’esperaven: l’anunci de Project Scarlett, la següent consola Xbox. No va ensenyar res del sistema i, a l’estil del que s’ha fet per la competència fa unes setmanes, es van esbossar les línies mestres de la consola: quatre vegades més potent que Xbox One X, processador basat en l’arquitectura Zen2, RAM GDDR6, discs durs SSD i una gran ambició: aspiren a aconseguir 120 fps, resolucions de fins 8K i l’ús del Raytracing.

xCloud, la plataforma de joc en streaming de Microsoft, estarà integrada també en aquesta nova consola. A la fira es podrà provar finalment aquesta tecnologia de streaming, que encara no té data de llançament aproximada, però que es suposa que arribarà en algun moment d’aquest any o 2020.