Premis Oscar 2014

La història de supervivència en l’espai del mexicà Alfonso Cuarón, Gravity, ha estat la gran triumfadora dels Premis Oscar 2014, celebrats aquesta nit en el Dolby Theatre de Los Angeles, en portar-se set dels deu premis als quals optava. No obstant això, el premi gros, el de millor pel·lícula, ha recaigut en el drama 12 anys d’esclavitud, que s’ha portat a casa tres premis.

 

La gran perdedora de la nit ha estat La gran estafa americana de David O. Russell que s’ha anat de buit malgrat les deu nominacions amb les encarava la nit. Capitan Phillips i Nebraska tampoc han obtingut el favor de l’Acadèmia igual que la superproducció El lobo de Wall Street de Martin Scorsese. Els seus 100 milions de dòlars no han obtingut cap rèdit en forma de premi.

En l’extrem oposat se situa la producció més barata en competició, Dallas Buyers Club, la tercera triumfadora de la nit amb tres premis.

La humorista Ellen Degeneris, que conduïa el xou, s’ha ficat de ple en el seu paper d’amfitriona i, veient les penúries alimentoses que han sofert alguns actors fins a arribar a les seves butaques, ha encarregat algunes pizzes que han tingut gran acolliment entre el públic.

Les xarxes socials també estan presents als oscars. Ellen ha protagonitzat el moment històric de la nit fent un “selfie” amb tots els actors nominats que ha passat a ser el més retuitejat de la història.