fbpx
analitzar dades

Tot sobre Google Analytics 4 vs Universal Analytics

Google Analytics t’ofereix les eines que necessites per a analitzar dades de la teva empresa des d’un únic lloc i poder prendre decisions millor fonamentades. Pots accedir a estadístiques exclusives i aprofitar la seva tecnologia d’aprenentatge automàtic per a treure el màxim partit a les teves dades.

Google analytics 4 vs Universal analytics

La principal diferència que hi ha entre Universal Analytics i Google Analytics 4 és que aquestes primeres es basen en la visualització de pàgines i en sessions i GA4 (Google Analytics 4) se centra en els esdeveniments, és a dir, en campanyes o alguna acció en concret que es vagi a desenvolupar sobre la base de la nostra pàgina web.

El fet que hi hagi dues eines diferents és pel fet que avui dia no tot el trànsit d’Internet prové de pàgines web, sinó també d’apps mòbils. En tots aquests tipus de contingut, els esdeveniments ens permeten mesurar d’una manera més efectiva les dades recopilades.

Google Analytics 4

Es tracta de la propietat de Google Analytics «Web+App», que ara ha passat a dir-se Google Analytics 4. Únicament hauràs d’observar els nous informes que presenta aquesta versió i adaptar-te a ells. Més diferències:

 • Permet mesurar de millor forma el grau de engagement o d’interacció amb els usuaris.
 • Ara és possible mesurar els resultats d’esdeveniments personalitzats d’una forma eficaç i simple.
 • Google Analytics 4 permet unificar les mètriques, ja sigui que es tingui una aplicació mòbil o només una pàgina web o xarxes socials.
 • Ofereix l’oportunitat de poder exportar les dades obtingudes en Big Query.
 • Compte al seu favor amb una eina molt important de debugging que facilita el mesurament d’aspectes que no es poden mesurar en les conversions.
 • Google Analytics 4 ofereix majors opcions d’exploració i anàlisi de dades, comportament dels usuaris en l’entorn digital etc.

Universal Analytics

Google Universal Analytics és una solució que t’ajuda a conèixer i analitzar dades què passa en la teva web i quina eficàcia tenen les teves accions de màrqueting, entre altres aspectes.

Els grans beneficis que tenia aquesta versió eren:

 • Opció de remàrqueting. És el principal avantatge d’Universal Analytics, ja que abans no es podia dur a terme. Pot ser activat des de Google AdWords o Analytics
 • Codi Tag Manager. Es pot activar en cadascuna de les pàgines i administrar des d’aquesta eina altres codis de seguiment com AdRoll i Analytics.js.
 • Mesurament unificat de múltiples dispositius. Pot recopilar informació des de qualsevol dispositiu digital i enviar-ho al compte de Analytics. Amb la funcionalitat ANEU d’usuari, es tracta d’un mètode anònim per a identificar als usuaris a través de tots els dispositius i sessions.
 • S’adapta a la nostra zona horària.
 • Funcions més simples. Enrere queden els codis de programació, ja que ara se simplifiquen les funcions per a poder personalitzar paràmetres de configuració.
 • Ús fàcil i intuïtiu. No fa falta ser un expert per al seu ús.
 • Recopilació de dades. I és que qualsevol acció de l’empresa offline, com una simple anomenada, pot ser registrada en aquest nou sistema, identificant a tots els usuaris pel seu ID.

Està clar que la nostra pàgina web genera una infinitat de dades de manera constant, i necessitem utilitzar eines com les exposades per a poder gestionar-los d’una manera eficient i poder obtenir beneficis d’això.

Si ja tenies un compte d’UA t’aconsellem que la mantinguis fins que t’acostumis al nou model GA4, ja que està destinat a convertir-se en l’estàndard. Si el teu projecte és completament nou pots començar amb GA4.

Contacta amb nosaltres per a més informació

https://www.visual61.com/contacte/