fbpx

Totes les novetats d’Apple

Ahir, dia 23 d’octubre, va tenir lloc al Yerba Buena Center de San Francisco un nou esdeveniment d’Apple on ens van presentar noves actualitzacions dels seus productes i algun producte nou.

 

Trobem noves versions del MacBook Pro amb pantalla retina, del Mac Mini, del iMac, un nou iPad amb pantalla retina i el nou iPad Mini. Anem a pams amb cada producte.

 

Per començar tenim el nou MacBook Pro 13’’. Es tracta d’una evolució de l’anterior MacBook Pro amb pantalla retina, esdevenint així el segon portàtil amb major resolució del món, 2560×1600 píxels. La resolució millora un 29% més en contrast, més brillant, un 75% menys de reflexos i un angle de versió de 178º. A més incorpora millores a nivell d’hardware:

-Càmera FaceTime HD
-Dos connectors Thunderbolt
– Dos connectors USB 3.0
– Sortida HDMI
– Nou connector Meg Safe 2
– Lector de targetes SD i connector d’audi de 3,5mm
– Doble micròfon

Aquest nou MacBook Pro estarà disponible des d’avui mateix per uns 1779 euros.

 

Trobem una nova versió del Mac MIni, que es manté en mida i disseny però millora les seves prestacions. Ara el nou Mac Mini inclou un processador de doble nucli Intel Core i5 o Intel Core i7 de quatre nuclis, depenent del moment. De la mateixa manera que el disc dur pot ser de 500GB o de 1TB. En el model superior podrem configurar si volem una SSD de 256GB o un disc de 1TB Fusion Drive.

Ara la versió petita i senzilla dels Macs és una mica més gran i sofisticada. Es poden trobar a partir dels 649 euros.

 

L’últim dels ordinadors Mac, el iMac presenta una versió ultra prima fent que la versió anterior quedi a la prehistòria.

El nou iMac, de vuitena generació, és un 80% més prim amb només 5mm de gruix, però més ràpid, amb millors gràfics i més memòria des de la configuració més bàsica amb processador Core i5 de quatre nuclis. Estarà disponible en dos models, una més bàsica i una altra més potent però totes dues contaran amb 8GB de RAM (ampliable fins a 32GB) i 1TB de disc dur.

Però la gran novetat la trobem en l’opció d’emmagatzematge híbrid que fusiona una memòria SSD de 128GB amb un disc dur de 1TB gestionats de forma automàtica pel sistema, sense renunciar a velocitat ni capacitat, movent al disc SSD aquelles aplicacions i documents que utilitzem més.

L’iMac de 21,5 polzades estarà disponible a partir del mes vinent per 1379 euros.

La gran sorpresa del dia va ser la lleugera actualització del iPad d’última generació amb pantalla retina.

A més de la nova pantalla retina incorpora les millores dels últims dispositius iOS: nou processadors A6X, nova antena WIFI, una millorada connexió LTE i el nou connector Lightning, però mantenint les capacitats que ja coneixíem de 16, 32 i 64 GB.

Aquest nou model estarà disponible a partir del 2 de novembre des de 499 euros.

I per últim, l’estrella de la presentació, allò que tots esperaven: l’iPad Mini.

Aquest nou producte d’Apple és bàsicament un iPad 2 però més petitPesa un 50% menys que un iPad, però comparteix la mateixa resolució de pantalla que un iPad 2 i per tant totes les aplicacions són compatibles. No falten el nou connector Lighting, càmera posterior per FaceTime, processador A5 i fins a deu hores d’autonomia.

L’iPad Mini estarà disponible a Espanya a partir del 2 de novembre per 329 euros el model de 16GB,  429 euros el model de 32GB i 529 euros el de 64GB.